کفشک کابین آسانسور | کفشک آسانسور | پرشیا لیفت

کفشک کابین آسانسور

 

کفشک کابین آسانسور جز قطعات پرکاربردی است که در آسانسور استفاده می شود . کفشک ، در قسمت بالایی و زیرین و در قاب وزنه تعادل کابین آسانسور به کار می رود.

همچنین این وظیفه را برعهده دارد که کابین آسانسور و وزنه تعادل آسانسور را در همان خطِ ریل راهنمای آسانسور پیش ببرد . با انجام این کار کفشک آسانسور ، باعث لغزیدن

و حرکت نرم کابین و وزنه تعادل روی ریل ها می شود . و سرانجام کابین آسانسور و اجزای آن به حرکت در می آید .

کفشک کابین آسانسور

وظیفه کفشک کابین آسانسور

زمانی که کابین آسانسور به حرکت در می آید ، حال فرقی نمی کند آسانسور به سمت پایین یا بالا حرکت کند ، اما با این حرکت به سمت بالا یا پایین ، ارتعاش و لرزش هایی در سیم کابل کابین آسانسور ایجاد می شود  که در این حین ، کفشک در آسانسور همانطور که در خطِ ریلی آسانسور حرکت می کند ، می تواند ارتعاش و لرزش ها را خنثی و از بین ببرد و از تکان خوردن کابین آسانسور جلوگیری کند .

در حین اینکه کفشک در کابین آسانسور قطعه کوچکی است ، ولی پر کاربرد است و وظیفه مهمی را به انجام می رساند .

تعداد کفشک در اطاق آسانسور

استفاده از این قطعه ، در کابین آسانسور چهار کفشک و برای وزنه تعادل کابین آسانسور هم از چهار کفشک در هر دو قسمت بالا و پایین آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد .

اما بهترین کفشک ، کفشکی است که قابلیت اصطکاک و سایش را حداقل داشته باشد ، و زمانی که کابین و وزنه تعادل در حال حرکت هستند کمترین سر و صدا را تولید کند . و اگر انحرافاتی در محل ریل و اتصالات ریل باشد به بهترین شکل باعث رد کردن این انحرافات شود و این حرکت به کابین و وزنه تعادل منتقل نشود .

اگر بخواهیم در تعریف بهترین کفشک کابین ساده تر صحبت کنیم . خودرویی را در نظر بگیرید که در جاده در حال حرکت است ، و در جاده حتما چاله و دست انداز وجود دارد ، بهترین ماشین آن است که در حال عبور از این چاله ها و دست اندازها آسیبی به سرنشینان خودرو وارد نشود . پس بهترین کفشک ، آن است که جان افرادی که داخل کابین آسانسور هستند و

جلوگیری از آسیب های جانی و مالی ، را به طور کامل حفظ کند .

کاربرد کفشک در اطاق آسانسور

کاربرد کفشک آسانسور ، تا اینجا به خوبی نمایان شده است ، اما همانطور که کابین آسانسور وظیفه جا به جایی مسافران و باربری ها را انجام می دهد ، کفشک هم باعث ایجاد لغزش

و حرکت آسانسور شده و در اصل همین کفشک است که کابین آسانسور به صورت استاندارد ، می تواند حرکت خود را طی کند .

کاربرد کفشک در اطاق آسانسور

انواع کفشک کابین آسانسور

تولید کفشک کابین در سه نوع مختلف صورت می گیرد :

– کفشک لغزشی آسانسور
– کفشک ثابت آسانسور
– کفشک غلطکی (رولر) آسانسور

همانطور که قبل ذکر کردیم کفشک انواعی دارد ، حال قصد داریم مختصرا این کفشک ها را معرفی کنیم :

کفشک غلطکی

در ساخت کفشک غلطکی از بدنه فلزی محکم استفاده شده است و مواد تشکیل دهنده رولر های کفشک غلطکی کابین آسانسور از جنس پلی اورتان ساخته شده است ، غلطک ها بر روی این بدنه فلزی قرار گرفته است و پشت هر غلطک فنرهای جلو برنده ای وجود دارد که وظیفه چسباندن غلطک ها به سه طرف ریل کابین آسانسور را بر عهده دارند .

کفشک غلطکیِ سوار شده بر کابین آسانسور ، بر روی ریل های خشک حرکت می کند و یک محفظه فلزی روی رول ها از غلطک محافظت می کند هم چنین نکاتی که برای این کفشک غلطکی مد نظر است این است که تعداد چرخش رول ها برای کابین آسانسور بیش از 450 دور در دقیقه بالا نرود  و برای قاب وزنه تعادل کابین 950 دور چرخش در نظر گرفته شده است .

استفاده از کفشک غلطکی کابین ، برای آسانسور هایی مناسب و طراحی شده است که آسانسور دارای سرعت زیاد است چرا که این کفشک غلطکی باعث حرکت نرم کابین آسانسور شده  و صرفه جویی در مصرف انرژی آسانسور را به دنبال دارد .

کفشک لغزشی

کفشک لغزشی آسانسور ، نیاز به مراقبت بیشتری دارد چرا که این نوع کفشک ها برای سرعت کم و متوسط ساخته شده است و حتما باید ریل های آسانسور روغنکاری شده باشد تا اصطکاک و سایش به حداقل ترین حالت ممکن برسد و لغزش بهتر صورت بگیرد .

چرا که لنت کفشک لغزشی ، مهم ترین بخشی است که باید به آن توجه کرد . این لنت بین کفشک و ریل کابین قرار گرفته است ، باید کفشک لغزشی را با دقت نصب کرده و تنظیم کرد تا به درستی عملکرد صحیح و روانی را داشته باشد و این را هم یاد آوری کنیم که حتما ریل های کابین آسانسور مرتبا تمیز و در صورت نیاز حتما روغن کاری شود .

قیمت کفشک کابین آسانسور

برای کفشک های غلطکی نسبت به کفشک های لغزشی تفاوت دارد . اما کفشک های غلطکی که بهتر از کفشک های لغزشی می باشد قیمت بالاتری دارد .

چون کفشک های لغزشی و ثابت دارای لنت های پلاستیکی بوده و بخشی از ریل کابین آسانسور در آن قرار گرفته و باعث سُر خوردن می شود لذا قیمت کفشک (لغزشی) قیمت پایینی دارد و همچنین در هنگام نصب ریل باید دقت زیادی صورت گیرد وگرنه با کوچکترین اشتباه در نصب ریل شاهد سر و صدا و لرزش در کابین آسانسور خواهیم بود .

همچنین در هنگام روغنکاری کفشک لغزشی آشغال ، ذرات آلوده شامل شن و ماسه و… بر روی ریل می چسبد و داخل لنت های کفشک نفوذ کرده و باعث سر و صدای ناهنجار خواهد شد و همچنین در آخر ، کفشک های لغزشی به صورت دقیق و درست قابل تنظیم نخواهد بود .

اما کفشک های غلطکی از سه طرف دارای غلطک و فنر می باشند ، و اگر هم خطا و آسیبی در نصب ریل به وجود آمده باشد لرزش و ارتعاشات به کابین آسانسور منتقل نمی شود .

و از طرف دیگر ریل های راهنما مرتبا نیاز به روغنکاری نخواهد داشت ، زیرا کفشک ها از غلطک استفاده می کنند و روی ریل راه می روند و باعث سُرخوردگی نمی شوند .

اما کفشک غلطکی قیمت بالایی دارند ،چرا که می توانند وظیفه خود را به خوبی انجام دهند و از عمر بیشتری نسبت به کفشک های لغزشی برخوردار هستند.

اما چقدر خوب است که برای حفظ جان مسافران کابین آسانسور ، از قطعاتی برای استفاده از آسانسور استفاده شود که کمترین آسیب و ضررها (جانی و مالی)را به دنبال داشته باشند .

 

قیمت کفشک کابین آسانسور

خرید کفشک کابین برای انواع آسانسور

– قبل از انتخاب و خرید کفشک باید به : نوع آسانسور ( باری ، مسافربری ) و ظرفیت و سرعت و… آسانسور توجه کرد.

– هر هشت ماه یک بار باید لنت کفشک آسانسور را تعویض کرد .

– بعد از تولید کفشک کابین آسانسور ، ریل ها باید توسط تکنسین های متخصص روانکاری شود تا اصطکاک به حداقل ترین میزان برسد ، و عمر مفید کفشک بالا رود .

– بدنه کفشک آسانسور در هنگام تولید کفشک کابین باید با کیفیت بالا و سبک باشد .

– کفشک تولیده شده ، باید جنس آن صاف و تراشیده شده و پلیسه نباشد .

– ساخت کفشک کابین بر دو نوع است : نوع اول فلزی جوشکاری شده می باشد و نوع دوم چدنی مقاوم می باشد .

– سطح روغن در روغندان ها باید به اندازه پُر و تراز باشد همچنین از عملکرد صحیح روغندان ها ، اطمینان حاصل فرمایید .

– کابین آسانسور و قاب وزنه باید قبل از نصب کفشک ، بالانس شده باشند .

– برای افزایش طول عمر مفید حتما روغنکاری مرتب ریل ها و تمیز بودن ریل ها حائز اهمیت است .

– هرچه اصطکاک در کفشک های غلطکی کاهش یابد ، صرفه جویی در مصرف انرژی به حداقل ممکن می رسد .

– استفاده از کفشک غلطکی (رولر) در آسانسور ، کاهش صدای حرکت آسانسور و بالا بردن کیفیت حرکت کابین را به دنبال دارد .

– در سرعت های تا یک متر بر ثانیه باید از کفشک لغزشی برای کابین آسانسور استفاده شده و از کفشک ثابت برای قاب وزنه تعادل استفاده شود .

– در سرعت های بیشتر یک متر بر ثانیه باید از کفشک غلطکی استفاده شود .

– لنت کفشک ها ، باید از مقاومت و سختی زیادی در برابر آسیب و خوردگی دارا باشند .

دانلود کاتالوگ

شرکت سازنده قطعات کابین

شرکت سازنده باید مشخص کرده باشد که جنس و عمر لنت کفشک از مرغوبیت خوب ، و کارایی خوبی بهره مند شده است ، استفاده از Nylon و PVC-P از موادی هستند که کفشک آسانسور می تواند از عمر مفیدی برخوردار باشد .

– در کفشک های آسانسور ، با مفصل گردان نباید به هیچ وجه لنگی در مفصل گردان وجود داشته باشد ، چرا که این امر منجر به سُرخوردن و لغزش کابین می شود .

حال برای اینکه متوجه شویم که لنگی در مفصل گردان وجود دارد یا خیر ؟

باید تمام قطعات کفشک را از هم باز کنیم ، سپس یک شفت با همان قطر سوراخ مفصل گردان برداشته شود ، و آن را طوری داخل سوراخ براکت برده ، به طوری که انتهای آن با دست پوشانده شده باشد  تا هوا نتواند از آن خارج شود . حال شفت را به سرعت از داخل سوراخ براکت بیرون آورده ، که در این صورت با صدایی شبیه به (توپ) مواجه خواهیم شد که این حالت حکایت از آن دارد که فشار هوا در آن شنیده می شود .

علل لرزش کابین آسانسور

علت لرزش کابین می تواند دلایلی داشته باشد :

– ممکن است که ریل آسانسور نادرست نصب شده باشد .

– سایز ریل های آسانسور ، در لرزش کابین آسانسور تاثیر داشته باشد ، توصیه می شود از ریل های با سایز بزرگ استفاده شود .

–  مشکل در نصب کابین آسانسور و یا نحوه طراحی کابین آسانسور وجود داشته باشد . برای رفع این علت لرزش کابین آسانسور باید از نرم افزار های شبیه سازی کابین به طور صحیح استفاده نمود .

– کابین آسانسور باعث ایجاد لقی شده باشد . هم چنین تست و آزمایش لقی کابین ، پیش از نصب و راه اندازی آسانسور انجام می گیرد .

– کفشک ریل درب کابین با ریل آلومینیومی آسانسور درگیر شده باشد .

– لرزه گیرهای روی کابین آسانسور به صورت صحیح تنظیم نشده باشند .

– وزنه های درون قاب وزنه تعادل به صورت صحیح نصب نشده باشد .

–  میزان کشش سیم بکسل های متصل به کابین به یک اندازه نباشد.
– و…

علل لرزش کابین آسانسور

نکاتی در نصب کفشک 

تا الان باید فهمیده باشیم که نصب کفشک ، چقدر حائز اهمیت است . چرا که کاربرد این قطعه سبب بالا رفتن سطح کیفی حرکت در آسانسور شده و ارتعاشات بوجود آمده را تا حد ممکن دفع می کند .

حال برای اینکه کفشک ویژگی مفید خود را بطور صحیح و با دقت حفظ کند ، باید در هر دوره از سرویس آسانسور فنر کفشک به صورت دقیق توسط سرویسکار تنظیم شود .

با تنظیم کردن فنر کفشک آسانسور ، فشار بالا سبب به وجود آمدن اصطکاک بالا و فشار بر موتور آسانسور نمی شود ، و فشار پایین باعث انتقال لرزش و ارتعاشات به وجود آمده به کابین آسانسور نمی شود .

پیچ تنظیم کفشک ، هم باید به درستی تنظیم شود چون این پیچ ریگلاژ فاصله بین لنت و بدنه کفشک قرار دارد ، کاهش یا افزایش طول عمر کفشک توسط همین پیچ تنظیم صورت می گیرد .

هم چنین اگر Elevator cab shoes ، از مرغوبیت و جنس درجه یک تشکیل نشده باشد ، پیچ تنظیم هم توانایی تنظیم طول کفشک را نخواهد داشت .

در این صورت شاهد آسیب های احتمالی که عرض کردیم می شود و همچنین باعث بهم خوردن تنظیمات سیستم آسانسور می شود و مخصوصا بر روی درب های آسانسور تاثیر می گذارد  و ممکن است خرابی آسانسور را به دنبال داشته باشد . هم چنین با کاهش یا افزایش فاصله لنت و کفشک ، رو به رو خواهیم شد .

4.9/5 - (19 امتیاز)
نوشتهٔ بعدی
گاورنر آسانسور | قیمت گاورنر آسانسور | پرشیا لیفت

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست